Welkom! 🚀 Vragen? 👀 Twijfel niet om contact met ons op te nemen! 🔥

0

Je winkelwagen is leeg

Waar voldoet een goed gemaakt horloge aan? Bekijk deze 5 Tips

november 18, 2019

Als u op zoek bent naar een horloge, heeft u misschien gemerkt dat de prijzen van horloges erg variëren. Aan de ene kant zijn er goedkope fashion horloges en aan de andere kant verzamelaars-horloges met prijskaartjes van 6 cijfers. En er zit heel veel tussenin. Bent u op zoek naar een betrouwbaar horloge en wilt u leren wat een horloge van hoge kwaliteit nodig heeft? Lees dan snel verder.

1. Het horlogeglas

Het horlogeglas is de transparante bedekking over de wijzerplaat. Een horloge van hoge kwaliteit heeft op zijn minst een hard horlogeglas met een saffieren bedekking. Met saffier blijft het glas namelijk krasvrij en helder na veelvuldig gebruik. Zachte mineraalglas en kristalglas is de keuze voor een gemiddelde, goedkope horloge.

2. Het uurwerk

Horloges kunnen quartz of een gecertificeerd mechanisch uurwerk hebben. Het verschil in het kort: quartz horloges zijn horloges met een batterij en een mechanisch horloge moet handmatig worden opgewonden. Het grootste voordeel van een quartz horloge is dat er minder bewegende onderdelen nodig zijn en het horloge accurater en betaalbaarder maakt.

Zwitserse, Japanse en Duitse uurwerken hebben de beste reputatie, of het nu gaat om automatische of quartz uurwerk. Ze leiden de industrie in innovatie. Lato Impero maakt gebruikt van het Japanse uurwerk Miyota, omdat dit merk zich door de tijd heen heeft bewezen. Miyota is een van de meest gebruikte quartz-bewegingen ter wereld en staat bekent als betrouwbaar en zeer nauwkeurig.

Luxe horloges kunnen extra functies bevatten, zogenoemde ‘complicaties’. De eerste collectie van Lato Impero heeft, zoals de naam (Chrono) al doet vermoeden: een chronograaf. Deze chronograaf heeft een extra klokje om de verstreken seconden op te nemen en een ander klokje om de verstreken minuten op te nemen. Moderne chronografen hebben twee knoppen rond de kroon; een knop om de chronograaf te starten en te stoppen en een knop om deze te resetten. Ook bevat Lato Impero's eerste uurwerk een datumcomplicatie. Hiermee kunt u eenvoudig de datum bijhouden. Alle horloges worden geleverd in een luxe lederen horloge-box inclusief handleiding.

Lato Lifestyle - Luxury Watches

 3. Roestvrij staal

Als u opzoek bent naar een horloge waarvan u weet dat het niet gaat roesten en van kleur veranderd, moet u weten wat voor materiaal de kast van het horloge is gemaakt. De kast van een goed horloge is gemaakt van edelstaal. Edelstaal is roestvrij staal. De betere horlogemerken gebruiken 316L roestvrij staal, dat een hogere zuiver gehalte heeft. Ook is een PVD-coating van noodzaak voor het behoud van de kleur. Alle horloges van Lato Impero hebben een pvd-coating en zijn van 316L edelstaal om ervoor te zorgen dat de klant het beste in huis krijgt.

4. Waterbestendigheid

Een minder goed waterdicht horloge kan ervoor zorgen dat uw horloge op korte termijn schade kan oplopen. Daarom adviseert Lato Impero een horloge te kiezen met een waterdichtheid van minimaal 5 ATM. Hiermee beschermt u uw horloge voor de meeste dagelijkse contacten met water, zoals: handenwassen, douchen en regen. 3 ATM horloges zijn vaak goedkoper en bieden geen garantie voor waterdichtheid voor bijvoorbeeld tijdens het douchen. Alle horloges in deze webshop hebben een waterdichtheid van minimaal 5 ATM.

5. Hoge prijs staat niet gelijk aan hoge kwaliteit

Voor het aanschaffen van een nieuw uurwerk is het verstandig om te kijken naar de details van een horloge. Ook moet een kwaliteitshorloge aanvoelen als iets waardevols. De componenten en onderdelen waaruit een horloge bestaat, zijn uiterst complex en nemen veel ruimte en gewicht in beslag. Wanneer u het draagt, moet het aanvoelen als een echt horloge en niet als speelgoed. Uiteindelijk moet de prijs niet leidend zijn, een duurder horloge betekent namelijk niet automatisch dat het van hoge kwaliteit is gemaakt.

Met bovenstaande tips hopen wij u geholpen te hebben tijdens uw zoektocht naar een nieuw horloge. Bedankt voor het lezen.

Lato Lifestyle - Chrono

Klik hier en bekijk direct de Lato Chrono collectieOok in Magazine

Ze zijn terug!
Ze zijn terug!

januari 22, 2020

Onze iconische petten zijn terug. Een jaar geleden begon het Lato Lifestyle avontuur met het verkopen van petten en nu is het moment om ze terug te halen.
Lees meer..
Tijdelijke Actie: Een 2e horlogebandje GRATIS
Tijdelijke Actie: Een 2e horlogebandje GRATIS

januari 03, 2020

Onze horlogebanden zijn gemakkelijk te verwisselen met de Quick Release Spring Bar. Bestel vandaag en verdubbel uw stijlkeuze met deze geweldige promotie!
Lees meer..
Waarom elke Man een Horloge nodig heeft
Waarom elke Man een Horloge nodig heeft

november 01, 2019

Er zijn maar weinig manieren om uzelf als man te onderscheiden van uw omgeving met uiterlijk. Om uzelf op een mannelijke manier te onderscheiden van de rest, dan..
Lees meer..